Beweegwijzer voor reumapatiënt

Reumabeweegwijzer wijst reumapatiënt op bewegen in de buurt

Het Reumafonds heeft op WereldReumaDag een speciale online keuzehulp voor mensen met reuma gelanceerd. Met deze Reumabeweegwijzer kunnen mensen met reuma lokale beweegactiviteiten opzoeken. De Reumabeweegwijzer stimuleert hen om in beweging te komen.

Verantwoord bewegen is voor mensen met reuma vaak dé manier om reumaklachten te verminderen.‘We willen mensen met reuma op een positieve manier stimuleren actief te bewegen. Ook met reuma kan je iets vinden dat op jouw mogelijkheden aansluit’, legt Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds uit.‘Op www.reumabeweegwijzer.nl vind je via je postcode beweegactiviteiten bij jou in de buurt. De activiteiten in de Reumabeweegwijzer worden door een deskundige therapeut gegeven, zodat mensen zeker weten dat het beweegaanbod is afgestemd op hun mogelijkheden.’ De beweegactiviteiten worden georganiseerd door reumapatiëntenverenigingen en mede gefinancierd door het Reumafonds.

Bewegen helpt bij reuma

Prof. dr. Thea Vliet Vlieland, bijzonder hoogleraar Doelmatigheid van revalidatieprocessen en fysiotherapie (LUMC) benadrukt het belang van bewegen bij reuma: ‘Uit onderzoek blijkt dat bewegen werkt bij mensen met reuma. Het zorgt ervoor dat gewrichten soepel blijven, spieren sterker worden en het uithoudingsvermogen verbetert’.